VerkkokauppaUusi verkkokauppamme löytyy sivulta: https://shop.mikae-art.com/Taidetta helposti verkkokaupastamme. Lähetä meille sähköpostitse haluamasi teosten tiedot ja miten haluat että teokset toimitetaan. Voimme lähettää teokset postitse tai voit tulla noutamaan ne myymälästämme Fiskarsista. Voimme myös kuljettaa teokset mahdhollisuuksien mukaan Turku-Helsinki akselilla.


Annu Mikkilän, Tiina-Liisa Kaalamon ja Arto Kettusen työt nyt myynnissä myös bitcoineina!


Ota rohkeasti yhteyttä. Vastaamme kysymyksiinne mielellämme.

mikae-art@mikae-art.com

PGP-avaimemme

TaiteilijatAlanissi Seppo Cutts Ilona
Harju Pete Heinonen Laura
Is Tanja Jauho Johanna
Kaalamo Tiina-Liisa Kankaanranta Mira
Kari Olli Kettunen Anniina
Kettunen Arto Mikkilä Annu
Mikkilä Nadja Palomäki Hanne
Pepita Apila Roimola Landys
Ruotsalainen Toni-Petri Särkikoski Outi
Timonen Satu Tyrväinen Henna
Van de Kreeke Keanne
Alanissi Seppo


Grafiikka

Muistotilaisuus nimetön Muna nimetön nimetön nimetönCutts Ilona


Maalaus, Ciglee printti

Ilonan maalaukset keskittyvät antropomorfisiin olentoihin tai tyttöhahmoihin, joita ympäröi luonto ja esineet, joilla on symbolinen ja eteerinen merkitys. Nykyisen pop-kulttuurin ja henkienergioiden vaikutuksesta hänen tarinankerronta on sekä söpöä että julmaa. Toisinaan hän myos paljastaa omat näkemyksensä ihmisen ja luonnon herkästä suhteesta.

Ilonan sanoin: ”Luon taidetta tietoisuuden luomista varten. Jos voisin parantaa maailman kaikelta sairaudelta tekisin sen. Kun en sitä kuitenkaan voi tehdä, toiveenani on se että voisin luoda taiteeni kautta kanavan toiseen ulottavuuteen jossa löytyy lohtu, ”Lumottu Maailma” ilman surua ja kipua.”

Ilona syntyi diplomaattiseen perheeseen ja hänellä on monikulttuurinen kasvatus. Hän suoritti BA-tutkinnon Kankaanpään taidekoulusta (1995) ja Lontoon Central Saint Martin's College Art and Design:issa.

Hänellä on ollut näyttelyitä Suomessa, Pariisissa, Meksikossa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa. Hänen maalauksiaan löytyy tärkeistä kansainvälisistä kokoelmista, kuten Oulun modernin taiteen museosta. Hän asuu romanttisessa valkoisessa talossa miehensä kanssa Atlanta, GA.

Cutts Ilona Cutts Ilona Cutts Ilona Cutts Ilona Cutts Ilona Cutts Ilona Cutts Ilona Cutts Ilona Cutts Ilona Cutts Ilona Cutts Ilona Cutts Ilona Cutts IlonaHarju Pete


Tussipiirros

Pete Harju on itseoppinut kuvataiteilija ja vannoutunut romantikko, jonka mustavalkoisia tussipiirroksia värittää rakkaus aistillisuuteen ja erotiikkaan, keveää huumoria unohtamatta.

Myös stand up -koomikkona tunnettu Pete Harju on pitänyt HimEros yksityisnäyttelyn Kotkan Ristorantte la Majaccassa vuonna 2017, One Hundred Views Of The French Balcony näyttelyn Helsingin Pub Peräkammarissa vuonna 2018, ja hänellä oli kunnia saada osallistua vuoden 2018 London Erotic Art Exhibitioniin Copeland Galleryssa. Pete Harjun eroottisia töitä on useissa yksityiskokoelmissa suomessa ja ulkomailla. Instagramissa hänen taiteellaan on yli 26000 seuraajaa.

Harju Pete Harju Pete Harju Pete Harju Pete Harju Pete Harju Pete Harju Pete Harju Pete Harju PeteHeinonen Laura


Grafiikka

“Kioton kesä on kuuma and kostea, laaksossa jota ympyröivät kolmelta suunnalta korkeat vuoret. Vaellan pitkin kaupunkia etsin näkymiä, joilla japanilaiset luovat suzumi’a, viileän tunteen illuusioita. Tuulen vireen suhina riippupajun huojunnassa. Tumma lampi, jossa kukkii valkoisia iiriksiä. Vesipisaroita pirskoteltuna sateenvarjomaisten lootuslehtien pinnalle. Nämä illuusiot ovat täynnä hetkellistä aistien liikettä, ja samalla ne ovat osa muuttumatonta, luonnon toistuvaa kiertokulkua. Puupiirroksissani kuvaan tätä samanaikaista hetken ja ikuisuuden kokemisen tunnetta.” - Laura Heinonen

Suoritettuaan tutkinnon Japanologiassa Heinonen on täydentänyt Pekka Halosen Akatemiassa ja Vapaassa Taidekoulussa. Vuonna 2017 hänelle myönnettiin Chujo Watanabe -apuraha ja 2018 hänet valittiin Salmelan Taidekeskuksen Taiteilijaresidenssiin. Hän asuu ja työskentelee Helsingin Kalliossa.

Heinonen Laura Heinonen Laura Heinonen Laura Heinonen LauraIs Tanja


Maalaus, valokuva, koru, muut taidetuotteet

Tanja Is (b. 1984) is a visual artist, illustrator and goldsmith. She is endlessly inspired by desert lanscapes, mystics, death and decay. A storyteller by heart, her creations tell a story and encourages people to look beyond the object, to see the hidden messages in the symbolism. Versatility is key when it comes to her jewelry. To be able to wear a piece in many ways adds value and is also an environmental statement. Buy less but still always have something to wear. For Is jewelry is also more than just jewelry, she is intrigued by the mystical aspect of amulets and objects that possess magical powers. She is constantly looking for materials to use in her jewelry and likes to combine unusual materials together: fibers from date palm trees with silver and brass or repurposed plastic straws with silver and gold. There are no rules when it comes to creating. The materials, shapes and symbols used are all intuitively worked into jewelry and most creations are one of a kind pieces.

Born in Helsinki but currently resides in Tammisaari.

Is Tanja Is Tanja Is Tanja Is Tanja Is Tanja Is Tanja Is Tanja Is Tanja Is Tanja Is Tanja Is Tanja Is Tanja Is Tanja Is Tanja Is Tanja Is TanjaJauho Johanna


Kuvitus"Jauho (s.1985) on tällä hetkellä Raaseporissa taiteileva kuvittaja. Hän valmistui UCA:sta BA in Art with Honours (Fine art) vuonna 2009 ja Kyamkista restauroinnin artenomiksi vuonna 2014. Nyt hän viimeistelee museologian maisteritutkielmaa Jyväskylän yliopistossa.

”Hyödynnän töissäni perinteisiä tekniikoita tusseista vesiväreihin, mutta myös erilaisia digitaalisen maalaamisen välineitä. Sanattomissa yhden tai muutaman kuvituksen kertomuksissani usein seikkailevat pienet olennot. Mätäs -teossarjan työt on toteutettu sekatekniikalla vuonna 2018. 12 teoksen sarja kuvittaa lapsuuteni vaelluksia metsissä aikana, jolloin toden ja mielikuvituksen rajat olivat häilyviä. Monet sadut ja tarinat, eritoten ranskalaisen kirjailijan Charles Perraultin (1628–1703) synkät klassikkosadut ruokkivat mielikuvitustani ja värittivät leikkejäni.”"

Jauho Johanna Jauho Johanna Jauho Johanna Jauho Johanna Jauho Johanna Jauho JohannaKaalamo Tiina-Liisa


Veistos"Rakentelen taideteoksiani maailmanisodan keskellä"

Kaalaamo Tiina-Liisa Kaalaamo Tiina-Liisa Kaalaamo Tiina-Liisa Kaalaamo Tiina-Liisa Kaalaamo Tiina-Liisa Kaalaamo Tiina-Liisa Kaalaamo Tiina-LiisaKankaanranta Mira


Maalaus

Mira Kankaanranta (s.1983) on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta 2012. Hän on Helsingin ja Lapin taiteilijaseurojen jäsen sekä Taidemaalariliiton kokelasjäsen.

”Työskentelytapani on etsimistä. Alussa en tiedä mitä on olemassa. Maalaan öljyväreillä ilman tarkkaa suunnitelmaa tai luonnoksia antaen tekemisen kuljettaa. Tasapainottelen hitaan harkinnan ja nopean spontaanin tekemisen välillä. Olen pohtinut ihmisen paikkaa maailmassa suhteessa luontoon, itseensä ja toiseen ihmiseen. Keskeneräisyys, haavoittuvuus ja katoavaisuus ovat pääteemoja jotka töissäni toistuvat.”

Kankaanranta Mira Kankaanranta Mira Kankaanranta Mira Kankaanranta Mira Kankaanranta Mira Kankaanranta Mira Kankaanranta MiraKari Olli


Musiikki

Kari Olli Kari Olli Kari Olli Kari Olli Kari Olli Kari OlliKettunen Anniina


Veisto, piirustus

Kuvataiteilija Annina Kettunen (s. 1991 Nurmeksessa) asuu ja työskentelee tällä hetkellä Imatralla. Työskentelee yleensä piirustusten, veistosten ja installaatioden parissa. Valmistui kuvanveiston osastolta Saimaan ammattikorkeakoulusta keväällä 2017.

Teokset ilmentävät usein tunnetilojen kuvausta värein, materiaalein ja sommitelmin. Olemassaolon problematiikka sekä ajan suhteellisuuden pohtiminen tulevat esille ihmisen kuvaamisena yhdessä elinympäristömme objekteihin viittaamisena. Yleensä teokset ovat säännöllisen toiminnan tuloksia muistojen ja kokemusten käsittelystä ja kuvaamisesta, sekä tunnelman hakemisesta. Materiaalien luonteen kuunteleminen ja niiden rinnastaminen sekä muokkaaminen ovat tärkeä osa taiteellista prosessia ja teoksia. Joskus teokset ovat myös prosessin kuvaamista ja sen merkityksellisyyden tuomista esiin. Keskeistä kauneuden löytäminen keskeneräisyyden estetiikasta ja materiaalien merkityksestä.

Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen Anniina Kettunen AnniinaKettunen Arto


Maalaus

Kettunen Arto Kettunen Arto Kettunen Arto Kettunen Arto Kettunen Arto Kettunen Arto Kettunen Arto Kettunen Arto Kettunen Arto Kettunen Arto Kettunen Arto Kettunen ArtoMikkilä Annu


Veistos

Olen valmistunut kuvataitelijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta 2016 ja käynyt Pekka Halosen akatemian kuva-artesaanin opinnot sekä metalliartesaanin opinnot.

Metalli on minulle rakas materiaali ja käytän töissäni kierrätettyä metallia. Ruosteinen metallipinta on kaunis ja tuo teoksiin omanlaisensa tarinan; ajan kulumisen, miten elämänluonteeseen kuuluu jatkuvamuutos. Mikään ei ole pysyvää, jopa vahva metalli joutuu muutoksen prosessiin. Savi on minulle toinen tärkeä materiaali. Savi tulee maasta ja on luonteeltaan pehmeää ja helposti muovaantuvaa. Metallia ruostutan ja savi teokset savustan. Savustus on arvaamatonta ja luonnollista kuten ruoste. Pidän metallin ja saven yhdistämisestä niiden erilaisten luonteiden vuoksi. Luonto ja ympäristö on minulle tärkeitä ja siksi käytän pääosin kierrätettyjä- sekä luonnonmateriaaleja. Tykkään yhdistellä teoksiini useampia materiaaleja, enkä halua sitoa itseäni vain yhteen tapaan työskennellä, vaan annan idean viedä mukanaan.

Työni ovat pääosin veistoksia ja installaatioita. Minua kiinnostaa, miten taideteos on suhteessa ympäristöön. On kiinnostavaa luoda tila mihin katsoja voi mennä sisälle ja olla osana teosta. Usein teoksissani on jokin eläintä muistuttava hahmo. Hahmo ei välttämättä esitä mitään tiettyä eläintä vaan on saanut piirteitä eri eläimistä, ihmisestä sekä mielikuvituksestani. Tunteet ovat minulle työskentelyssä tärkeitä. Haluan työni välittävän vahvaa tunnetilaa. Sen vuoksi käytänkin erikoisia hahmoja, jotta katsoja voisi tutkia teosta hivenen etäämmältä ja ehkä tunteiden kokeminen voi olla sen vuoksi helpompaa. Elämän outous ja ihmeellisyys tulevat esiin näissä kummallisissa otuksissa. Todellisuuden sattumanvaraisuus kiehtoo: miten me ihmiset ilmenemme juuri tallaisina olentoina ja miten kummallisia elämänmuotoja voikaan olla olemassa? Teosten syntyyn vaikuttavat eniten intuitio, oma herkkyyteni ja elämässäni sillä hetkellä askarruttavat asiat. Usein tutkin ihmisen luontosuhdetta nykypäivänä tai ihmisen suhdetta itseensä ja muihin.

Pienet olennot ovat syntyneet Kiinan Dalissa, taideresidenssissä ja olivat siellä osana plastic around me - installaatiota. Mikäli haluat useamman olennon, kysy hintaa.

Kaikki teokseni ovat ostettavissa myös bitcoineinaMikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä Annu Mikkilä AnnuMikkilä Nadja


Maalaus, piirustus, muut taidetuotteet

Mikkilä Nadja Mikkilä Nadja Mikkilä Nadja Mikkilä Nadja Mikkilä Nadja Mikkilä Nadja Mikkilä NadjaPalomäki Hanne


Akvarelli, sekatekniikka, grafiikka

Palomäki Hanne Palomäki Hanne Palomäki Hanne Palomäki Hanne Palomäki Hanne Palomäki Hanne Palomäki Hanne Palomäki Hanne Palomäki Hanne Palomäki Hanne Palomäki HannePepita Apila


Kuvitus, muu taidetuote

Pepita Apila Pepita Apila Pepita Apila Pepita Apila Pepita Apila Pepita Apila Pepita Apila Pepita Apila Pepita Apila Pepita Apila Pepita Apila Pepita ApilaRoimola Landys


Sekatekniikka

(s.1992, Bogota) on nuori taiteilija, joka on huolissaan maailman kasvavasta jäteongelmasta. Taiteilija teokset ovat samanaikaisesti ristiriitaisen sympaattisia, omituisia, kauniita ja ikäänkuin väärinymmärrettyjä olentoja jotka on kiskaistu katsojan eteen toisesta ulottuvuudesta. Jäte saa Roimolan käsissä uuden elämän, jonka luomisprosessia dominoi sattuma ja materiaali.

Beautiful Mess on materiaalitutkimussarja roskasta. Kuinka arvoton ja hylätty materiaali voi muuttua niin kauniiksi? Miten materiaalit reagoivat kun niitä käytetään parasta ennen päiväysten jälkeen? Voiko teollinen materiaali muuttua orgaaniseksi pinnaksi? Voiko orgaaniselle pinnalle syntyä oma persoonallisuus? Jokainen teos on itsessään uniikki taideteos. Ne toimivat yhdessä tai erikseen. Beautiful mess on ikäänkuin taideteosten muodostamien persoonien yhteinen perhe joka on jakautunut eri paikkoihin eri ryhmissä, samaan tapaan kuin ihminen toimii levittäytyy ja lisääntyy. Teos sarjaan kuuluu tällä hetkellä 40 teosta ja sarja kasvaa jatkuvasti. Jokaisen teoksen koko on 15x15cm. Sarja syntyi vuonna 2018.

Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola Landys Roimola LandysRuotsalainen Toni-Petri


Maalaus, pigmenttivedos

Olen Tamperelainen taidemaalari ja graafikko. Olen suorittanut opintoni ensin Italiassa United World College of the Adriaticissa, ja sen jälkeen Lewis & Clark Collegessa Yhdysvalloissa. Totem - teossarja koostuu öljy- ja akryylivärimaalauksista sekä pigmenttivedoksista. Pointillistiset maalaukset on maalattu ilman sabluunoita, käyttäen ainoastaan 5mm lattasivellintä. Yksittäisiä pisteitä voi maalauksessa olla jopa useita kymmeniätuhansia.

Toteemit ovat henkiolentoja, pyhiä esineitä tai symboleja, jotka toimivat ihmisten tai ihmisryhmien tunnusmerkkeinä. Ne ovat usein eläimiä, kasveja tai olentoja, joihin ihmisten uskotaan olevan maagisessa yhteydessä: ihminen, jolla on toteemi, kokee omaavansa toteeminsa voimia ja olemusta.

Teoksissani tutkin nykyihmisen luontosuhdetta: suomalaiset haluavat ajatella heillä olevan erityisen läheinen suhde luontoon ja sen eläimiin, ja monet kokevat hengenheimolaisuutta tiettyihin eläimiin, muodostaen näin toteemisuhteen itsensä ja luonnonkappaleiden välille. Kuitenkin yhä useammalle tämä luontosuhde tapahtuu yksinomaan puhelimen, television tai tietokoneen näytön kautta. Teoksissani kaukaa luonnollisilta ja valokuvamaisilta vaikuttavat, tutut eläimet muuttuvat läheltä tarkasteltuna pikselimäisiksi, abstrakteiksi värimassoiksi, jotka kutsuvat katsojaa pohtimaan omaa suhdettaan ympäröivään luontoon: jos välitön yhteytemme luontoon on hävinnyt, voimmeko olla osa sitä?

Ruotsalainen Toni-Petri Ruotsalainen Toni-Petri Ruotsalainen Toni-Petri Ruotsalainen Toni-Petri Ruotsalainen Toni-Petri Ruotsalainen Toni-Petri Ruotsalainen Toni-Petri Ruotsalainen Toni-PetriSärkikoski Outi


Veistos

Särkikoski Outi Särkikoski Outi Särkikoski Outi Särkikoski OutiVan de Kreeke Keanne


Kuvitus

Van de Kreeke Keanne Van de Kreeke Keanne Van de Kreeke Keanne Van de Kreeke Keanne Van de Kreeke Keanne Van de Kreeke Keanne Van de Kreeke Keanne Van de Kreeke Keanne Van de Kreeke Keanne Van de Kreeke Keanne Van de Kreeke Keanne Van de Kreeke Keanne Van de Kreeke Keanne Van de Kreeke KeanneTimonen Satu


Sekatekniikka, Giclée printti

Syntynyt 1983 Helsingissä, asuu ja työskentelee Kuopiossa.

Surrealismia ja naivismia. Surutyötä luonnon puolesta ja eskapismiä eläinmaailmassa.

Pikkutarkkaan työskentelytapaani sopii hyvin tussi, vastapainona käytän myös herkkää unenomaista akvarelliä. Kumpikin tekniikka toimii hyvin juuri peruuttamattomuutensa vuoksi, teen mielelläni päätöksiä spontaanisti ja luonnostelematta. Luonnonhenget, shamanismi, avaruus, meditaatio ja aavistus ikuisuudesta ovat loputon malja josta ammentaa, uskon että silmälle näkyvä maailman fyysinen palanen on vain jäävuoren huippu.

Etsin sitä mikä on pinnan alla, omaa ja kollektiivista alitajuntaa, etsin kadonnutta paratiisia.

Timonen Satu Timonen Satu Timonen SatuTyrväinen Henna


Grafiikka

Henna Tyrväinen (s. 1987, Pieksämäki) on Porissa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta (SAMK) vuonna 2011 ja Aalto-yliopiston visuaalisen kulttuurin maisteriohjelmasta 2014. Tyrväinen toimii pääsääntöisesti taidegrafiikan, valokuvan, videon ja installaatiotaiteen parissa, usein näitä yhdistellen.

Tyrväinen Henna Tyrväinen Henna Tyrväinen Henna Tyrväinen Henna Tyrväinen Henna Tyrväinen Henna Tyrväinen Henna Tyrväinen Henna Tyrväinen Henna Tyrväinen Henna Tyrväinen Henna